Algemeen
Confit de Canard, maar ook de gesiers zijn prachtige producten die in veel gerechten toegepast kunnen worden.
Op internet zijn vele recepten te vinden, enkele links zijn hieronder opgenomen.
Naast complete recepten treft u hieronder wat tips voor een eenvoudige bereiding van de aangeschafte blikken.

Eenvoudige bereiding Confit de canard
De eendenbouten kunnen na opening van het blik direct uit het vet worden gehaald waarna u ze op verschillende wijzen kunt bereiden. U kunt de bouten direct uit het blik (gestolde vet) halen, maar een eenvoudigere manier van bereiden is om het blik ongeopend in warm water te laten smelten (au bain-marie).
Vervolgens kunt u de bouten uit het vet halen en verder bereiden bijvoorbeeld op de grill (ca. 200 ºC, 8 min), oven (ca. 200 ºC, 18 min) of in een koekenpan met deksel gebakken in een beetje eigen vet.

 
Lekkere recepten met confit de canard uit blik op het internet
http://www.internetkookboek.nl/recepten?Terms=confit+canard
http://www.smulweb.nl/recepten/confit+de+canard
http://www.volrecepten.nl/z/confit-de-canard-uit-blik.html

Recepten met gesiers de Canard (Eendenmaagjes)
http://www.internetkookboek.nl/recepten?Terms=gesiers&submit.x=22&submit.y=15

 


 

De specialist op het gebied van Confit!

Confit de Canard Kopen.nl
  
  
 Email: info@confitdecanardkopen.nl      

Bezoek ook eens onze partnershop  www.braadzakken.nl                                                                                                        Dé site voor unieke kookaccessoires